Ditt köp är ett bra köp!

.
Genom att förlänga användningen agerar du miljövänligt. När du återanvänder en dator sparar du hela 240 kg fossila bränslen, 1500 kg vatten och 22 kg kemikalier som annars skulle gå åt vid nytillverkningen enligt en FN-rapport. Gör ett aktivt val att köpa rekonditionerat framför nytt och på så sätt minska miljöbelastningen.

Inrego AB arbetar för att förlänga livet för IT-produkter och minimera elektroniskt avfall så mycket som möjligt för att skydda miljön. Inrego återanvänder 97% av alla enheter som kommer till oss. De hamnar hos skolor, kommuner, småföretag, privatpersoner eller i länder där lägre prestanda fortfarande är gångbar. Med Inregos program för ansvarsfull hantering säkerställer vi att datorerna tas om hand vid dess livslängds slut på bästa sätt.

Inregos guide till köp av begagnad dator


En skola, företag eller privatperson kan spara mycket pengar genom att köpa en begagnad dator och rekonditionerad dator framför en ny. Det är viktigt att välja en dator som är anpassad efter ens specifika behov. Vi på Inrego är experter på att tillgodose skolor, företag och privatpersoner med den utrustning de har behov av. Är du osäker på vad du behöver eller vad som passar till vad, ring alltid till oss på 08-50 10 90 10 så skall vi hjälpa dig.

För dig som vill läsa lite tips innan du går vidare har vi tagit fram denna enkla köpguide som svarar på dina vanligaste frågor kring köp av begagnade datorer och annan IT-utrustning.

Vad ska jag tänka på?

Processorhastighet
Vi skall inte bli för tekniska, men datorns processor styr frekvensen med vilken beräkningar i datorn sker och påverkar därmed hastigheten kraftigt. Tumregeln är att ju nyare program man skall använda och ju mer minneskrävande de är, desto nyare dator behöver du. Om du inte skall spela de allra senaste spelen eller jobbar med tunga grafiska applikationer, klarar man sig med en 2-3 år gammal dator idag.

RAM (Internminne)
Random Access Memory, eller RAM, är det minne där programmen laddas upp för att sedan användas (Jmf Hårddisk som är ett medie för att lagra information). Ett välanpassat RAM-minne, eller en dator som har uppgraderat RAM-minne, ger längre livstid och högre hastighet.

Hårddisk
Hårddisken är datorns lagringsmedie. Äldre datorer har ofta mindre hårddiskar, bärbara datorer har ofta mindre än stationära datorer. Det går nästan alltid att komplettera med en nyare och större hårddisk, men allra oftast behövs inte det. Ofta har våra kunder inte det behovet, eller så finns det lagringsmöjligheter på andra ställen i nätverket på jobbet eller i skolan.

Grafikkort
Köper du en dator och skall spela nya spel, kan det vara viktigt att se efter vad det finns för krav på grafikkort. Vi kan oftast installera ett grafikkort åt er om ni vill uppgradera datorerna.

Nätverkskort/Modem
De allra flesta datorer har idag inbyggt nätverkskort och modem, så att datorn är förberedd för Internet, oavsett vilken metod man använder för att komma ut på nätet. Äldre datorer kan ibland sakna det ena eller det andra.

Varför köpa begagnad dator?


Att köpa en begagnad dator av oss är lika tryggt som att köpa en ny. Dessutom är du garderad mot fabrikationsfel, eftersom vi funktionstestar all utrustning. Vi säljer endast rekonditionerade märkesdatorer från världens bästa tillverkare.

Produktgaranti
Vi lämnar 1 års garanti på all begagnad hårdvara. Det betyder att vi reparerar produkten inom garantitiden, om den mot förmodan går sönder. Kan vi inte åtgärda problemet, byter vi kostnadsfritt ut produkten mot en likvärdig eller bättre.

Leveransgaranti
Vi konfigurerar datorn och kontrollerar att allt du beställt finns med i kartongen, innan den lämnar vårt centrallager. Alla leveranser skickas i stöttåligt emballage. Skulle godset trots det vara skadat vid ankomst, kontakta oss så skickar vi omgående en ersättningsleverans.

Rekonditionering och funktionstest
Alla steg i processen dokumenteras. När produkten klarat kontrollerna, märks den med en Inrego etikett. För din trygghet, bifogas godkänt testprotokoll med varje leverans.

All utrustning genomgår:
  • Avidentifiering
   • Rengöring invändigt/utvändigt
    • Kontroll av chassi, kontakter och kablage

   Datorer
   Testas med ett omfattande program:
    • Radering av hårddisk - Läs mer om vår radering här!
     • Diagnostest av processor, minne, hårddisk och diskettenhet
      • Funktionstest av nätverkskort, ljudkort, och grafikkort

     Bildskärmar
     Vi säljer endast bildskärmar av högsta klass. Testprocessen omfattar:
      • Kontroll av bildrör
       • Optisk pixelkontroll
        • Kontroll av skärpa, bildstabilitet, färgmättnad och ljusstyrka

       Skulle du få problem med hårdvaran du har köpt av Inrego ber vi dig kontakta vår service för hjälp.

       Tillbaka till startsidan
Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats