Teknikmagasinet med över 100 butiker i Sverige, Norge och Finland har utrustat både sina butiker och huvudkontor med rekonditionerade datorer från Inrego.

- Det funkar lika bra som med nya datorer och kostnaden blir väldigt mycket lägre, säger Jonas Furne, servicechef på Teknikmagasinet.

Det senaste året har Teknikmagasinet investerat i ett 60-tal stationära datorer till butikerna. De används som backofficedatorer för att bland annat felsöka, testa och uppgradera produkter för kundernas räkning.

- Vi hade en föråldrad IT-park inom backoffice och behövde högre prestanda. Tidigare har vi köpt nya maskiner, men för vårt användningsområde räcker det gott och väl med bra begagnad utrustning. Dessutom kunde vi halvera investeringskostnaden, säger Jonas Furne.

Priset var en avgörande faktor inför investeringen, men miljövinsterna genom återanvändning var samtidigt en viktig bonus, menar Jonas Furne.

Han blev inspirerad att välja begagnat av Leif Veiri, IT-ansvarig på Teknikmagasinet, som har köpt rekonditionerad IT-utrustning från Inrego i många år för att täcka upp behoven på huvudkontoret. Nu senast försågs inköpsavdelningen med ett 10-tal bärbara HP-datorer.

- Vi är kostnadsmedvetna och begagnat är helt klart prisvärt. Jag är fantastiskt nöjd med Inrego och era produkter. Ni håller vad ni lovar och löser alltid eventuella problem direkt utan en massa krångel, säger Leif Veiri.