Fyndiq.se lanserades 2010 och är ett fyndvaruhus på nätet med prisvärda produkter från tusentals webbshoppar och butiker i Sverige. Det handlar om allt från heminredning, köksgeråd, skönhetsprodukter och leksaker till barnkläder, hemelektronik och mode.

I dagsläget har Fyndiq.se cirka 40 000 produkter i sortimentet. Målet är att nå upp till 100 000 produkter under 2012 och uppemot en miljon artiklar på några års sikt.

- Alla vill göra en bra affär. Vi tillfredsställer det behovet samtidigt som vi hjälper handlarna att hitta en ny väg ut på marknaden, menar Micael Widell, CTO på Fyndiq.se.

Verksamheten har växt i snabb takt och sedan årsskiftet har personalstyrkan nästan tredubblats, från 10 till 28 medarbetare. Det är inom kundtjänst och produktgranskning som de flesta rekryteringar har gjorts.

- Vi får in nya medarbetare i princip varje vecka och de behöver pålitlig och funktionell IT-utrustning. Till en början tittade jag på helt nya datorer, men kostnaden för en relativt enkel stationär dator ligger på 6 000-7 000 kronor och det känns dyrt.

Ett grannföretag tipsade om Inrego och Micael Widell gjorde först ett testköp av begagnade datorer. Det följdes av flera inköp under våren 2012.

- Jag var nog lite skeptisk till en början, men de begagnade datorerna är helt klart över förväntan. De är fräscha, funkar felfritt och har fullt tillräcklig prestanda för normal kontorsanvändning. Priserna är svårslagna, vi betalade i snitt 2 000 kronor per dator, det vill säga en tredjedel av nypriset och ändå har vi ett års garanti på allt. Jag skulle kalla det ett fynd.

Nyproduktion av datorer kräver stora mängder energi, kemikalier och råvaror. Att välja begagnade, rekonditionerade datorer skapar därför stora miljövinster.

- Det känns bra att bidra till en ökad återanvändning. Det är ett tänk jag kommer att ta med mig i fortsättningen, säger Micael Widell.