Ge era gamla datorer nytt jobb!

De datorer, mobiler, surfplattor, skärmar och andra IT-produkter som ni inte längre behöver kan återanvändas och komma till nytta någon annanstans. Vi är specialister på IT-återanvändning och tar hand om era gamla IT-produkter.
Det är smartare och enklare än att skrota utrustningen eller låta den ligga och damma i förråd – och mycket bättre för miljön!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar hur det funkar. Vänligen observera att vi endast vänder oss till företag och organisationer.

CO2-KALKYLATORN

För varje dator som du skickar till oss minskar du ditt koldioxidavtryck.
Fyll i antal produkter och se vad det motsvarar!

Laptops Mobiler Skärmar

CO2-utsläpp (kg)

Chicken Nuggets

Kilometer i bil

Några av våra kunder:

FRÅGOR OCH SVAR


Hur går det till?

Vi värderar utrustningen och hämtar den hos er i låsta säkerhetsskåp. Vi raderar all information som finns lagrad på hårddiskar och testar utrustningen. Sedan återrapporterar vi med raderingscertifikat, den koldioxidbesparing som ni kan tillgodoräkna er och produkternas ekonomiska värde.

Vad händer med informationen på hårddiskar?

Vi raderar all data på hårddiskar och andra lagringsmedia med certifierade program vilket innebär att informationen aldrig kan återskapas. Inrego är certifierat inom informationssäkerhet(ISO 27001) och garanterar att utrustningen hanteras på ett säkert sätt, från att den lämnar er tills affärsinformationen är raderad och utrustningen avidentifierad.

Vad gör ni med produkterna?

När informationen raderats på hårddiskar och lagringsmedia så genomför vi en rad funktionstester, rekonditioneringsåtgärder och uppgraderingar för att förlänga livslängden på produkterna. De produkter som bedöms ha en lång kvarvarande livslängd säljs på andrahandamarknaden till företag, skolor och privatpersoner.

Hur mycket pengar får man?

Värdet kan variera och bestäms av ålder, skick och prestanda. För en bärbar dator från 2013-2014 med processor i3 till i7 betalar vi 900-1 500 kronor. För en iPhone 6 handlar det om 1 000-1 200 kronor.

Kan jag som privatperson sälja min dator till er?

Nej, tyvärr. Vi köper endast utrustning från företag och organisationer. Däremot kan du själv lämna in eller skicka din gamla IT-produkt till oss. Vi raderar informationen på lagringsmedia och gör vad vi kan för att den ska kunna återanvändas av någon annan. Tjänsten är kostnadsfri men det utgår ingen ersättning. Om produkten inte fungerar så ser vi till att den återvinns på ett miljöriktigt sätt.