Hållbar återanvändning av IT-utrustning

De datorer, mobiler, surfplattor och andra IT-produkter som ni fasar ut kan återanvändas och behövs av andra i samhället, inte minst inom skolan. Vi är specialister på livscykelhantering och återanvändning av IT. Med våra lösningar stärker du hållbarhetsarbetet genom konkreta CO2-besparingar och skapar värde i utrustningen. Värden som går tillbaka till er eller som kan doneras till välgörande ändamål.

Kontakta oss

Är du privatperson och vill återanvända din dator eller mobil? Läs mer här.

1

Inventera hur många och vilken typ av IT-produkter som ni är klara med.

2

Vi gör en kostnadsfri värdering av utrustningen.

3

Vi hämtar utrustningen, raderar all information, återrapporterar och ger ersättning.


Full kontroll på er IT-återanvändning


I vår kundportal får ni tillgång till all information om de IT-produkter som ni har skickat till oss. Här redovisas inventarielistor, raderingscertifikat, ekonomiskt värde och den koldioxidvinst ni kan tillgodoräkna er. Genom kundportalen är det också möjligt att till exempel beställa logistiktjänster och se status för aktuella projekt.


GDPR, säkerhet och dataradering


Inrego ser till att utrustningen samt den information som finns lagrad på lagringsmedia hanteras och raderas på ett säkert sätt och hjälper er att uppfylla kraven i GDPR.


Läs mer


Donationer som gör skillnad på riktigt


De datorer, mobiler och andra IT-produkter som ni fasar ut och som kan återanvändas ger ofta ett ekonomiskt överskott som kan återföras till verksamheten eller doneras vidare. Många av våra kunder väljer att donera sin IT-utrustning eller värdet på produkterna till välgörande ändamål som ett led i CSR-arbetet. Vi hjälper gärna till om ni vill genomföra en riktad donation till någon ideell organisation och samarbetar med bland andra Stockholms Stadsmission, Barncancerfonden och War Child.


Läs mer om att donera

  • Fredrik Höher, Landstinget i Jönköpings län
  • Bengt Sjöberg, Cloetta
  • Erik Håkansson, Stockholms universitet
  • Magnus Lindwall, Telia Finance
  • Johan Balck, Skanska
  • Karin Bodin, Polarbröd
  • Henrik Nottorp, Lunds universitet
Texten
Namnet

Vanliga frågor


Vilka organisationer säljer IT-utrustning till er?

Vi samarbetar med ett stort antal företag och organisationer i Sverige och hjälper dem att hantera sin IT på ett hållbart sätt och att skapa värde i produkterna. Några exempel är Cloetta, Landstinget i Jönköpings län, Stockholms universitet men också många mindre verksamheter säljer sin IT till oss.

Hur mycket IT-utrustning köper ni in?

Förra året hanterade vi 260 000 IT-produkter, som datorer, skärmar och mobiler och över 90 procent av utrustningen kunde gå till återanvändning, det vill säga säljas vidare på andrahandsmarknaden.

Kan jag som privatperson sälja en dator till er?

Tyvärr, i nuläget vänder vi oss endast till företag, myndigheter och andra organisationer.