Ett smartare sätt att köpa och hyra datorer


Inrego är Sveriges största återförsäljare av återanvända IT-produkter med tillhörande tjänster. Varje vecka levererar vi över 5 000 datorer och andra IT-produkter till företag, skolor, kommuner och privatpersoner. Vi gör det lika tryggt att köpa och hyra IT-produkter i andra hand som att köpa nytt. Du får samma prestanda, kvalitet och garanti. Du får också mer för pengarna och bidrar till ett mer hållbart samhälle och en cirkulär ekonomi.

Fördelar med våra produkter

Miljösmart produkt

Att återanvända IT minskar utsläppen av växthusgaser och sparar på jordens råvaror. Att återanvända en dator ger en koldioxidbesparing på 109 kilo.

Testad
En produkt från Inrego är grundligt inspekterad och testad på komponentnivå.

Produktgaranti
Vi lämnar alltid garanti och du kan även förlänga garantitiden.

Service och support
Snabb och professionell hjälp av våra kunniga datatekniker.

Inbytesgaranti
Vår inbytesgaranti innebär att om du köper en produkt av oss och vill köpa en annan produkt inom två år så får du 25 procent av inköpspriset för den gamla produkten i rabatt på den nya om du byter in den.

Skola

Vi förser över 700 skolor och utbildningsverksamheter i Sverige med datorer och IT-verktyg, mjukvaror och tjänster och har lång erfarenhet av att genomföra 1:1-satsningar i skolan.

Läs mer

Offentlig sektor

Vi samarbetar med ett stort antal kommuner och myndigheter genom offentlig upphandling och ramavtal. Läs mer om upphandlingsreglerna.

Läs mer

Företag

Alltfler företag väljer att köpa eller hyra av oss för att spara pengar och stärka hållbarhetsarbetet. Se vår webbshop för aktuellt utbud av bland annat datorer, skärmar och mobiler.

Till webshop

Privatpersoner

Vi har marknadens största utbud av testade proffsdatorer och andra IT-produkter. Alltid med garanti och fri service och support.

Till webshop

Hyra och finansiering

Behöver du extra datorer för en vecka eller en långsiktig hyreslösning med finansiering? Vi har ett brett utbud av datorer, projektorer och andra IT-produkter för uthyrning under kortare eller längre tid och tar fram en lösning efter dina behov.

 • Helhetslösning med en kontaktyta.
 • Utrustningen levereras klar att använda och vi sköter all logistik.
 • Lägre kostnad och billigare än leasing.
 • Efter hyrestiden kan du köpa, hyra vidare eller lämna tillbaka.
 • Snabb IT-support och full garanti.

Testprogram


Vi säljer över 20 000 datorer och andra IT-produkter per månad med garanti. Samtliga produkter har genomgått vårt omfattande testprogram där alla centrala komponenter och varje funktion har kontrollerats och testats noggrant. Bland annat testas:

Batteri, mus, hårddisk och tangentbord.

Pixelfunktionalitet, kontrast, ljusstyrka och färgåtergivning.

Kondensatorer, nätverkskort, kontaktdon och optiska enheter.

 • Ove Bengtsson, Laholms kommun
 • Hans Gardelin, Eskilstuna kommun
 • Karin Bodin, Polarbröd
 • Erik Norberg, Hästens
 • Jonas Furne, Teknikmagasinet
 • Micael Widell, Fyndiq
 • Erik Knudsen, Hermods
Texten
Namnet

Vanliga frågor


Gäller garantin alla produkter?

Ja. Vi ger minst ett års produktgaranti på samtliga datorer, batterier är dock undantagna. För mobiler gäller garanti i sex månader. Du kan också välja att teckna ytterligare ett eller två års garanti. Läs mer om vad som gäller om garantier i våra Köpvillkor.

I vilket skick är produkterna?

De begagnade datorer vi säljer är i mycket bra skick och våra kunder säger ofta att produkterna ser nya ut även om de har varit använda tidigare under något eller några år. Om det förekommer kosmetiska fel utöver normalt slitage så anges det i produktbeskrivningen.

Hur kan en begagnad dator vara bättre för miljön?

Återanvändning är alltid bättre för miljön än att köpa nytt eftersom nytillverkning av IT-produkter förbrukar stora mängder energi, råvaror och kemikalier. Genom att välja rekonditionerad utrustning bidrar du till ett mer hållbart samhälle och gör en viktig miljöinsats.

Återanvändning minskar utsläppen av växthusgaser. En beräkningsmodell som forskare vid det ansedda Technische Universität i Berlin har tagit fram visar att en stationär dator som återanvänds i ytterligare tre år genererar en koldioxidbesparing på 109 kilo. Motsvarande siffra för en bärbar dator: 69 kilo, en LCD-skärm: 41 kilo, mobiltelefon: 27 kilo.